![Γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα με πιπεριές και φέτα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2021/08/garides-me-manestra-stin-katsarola-me-piperies-kai-feta-gastronomos-150x150.jpg?v=1669227944)
![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
Οι Σαντορινιοί συνήθιζαν να φτιάχνουν αυτή τη σούπα με νερό και όχι με ζωμό. Παρόλα αυτά, με τον ζωμό θα γίνει νοστιμότερη. Αν δεν έχουμε ζωμό μπορούμε να βάλουμε στο βράσιμο 1 ολόκληρο, καθαρισμένο κρεμμύδι, 1 ολόκληρο καθαρισμένο καρότο, 1 δάφνη και 1 κλωνάρι μαϊντανό. Θα τα αφαιρέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για να αρωματίσουμε τη σούπα μπορούμε στο σερβίρισμα να προσθέσουμε ψιλοκομμένα μυρωδικά της αρεσκείας μας (π.χ. βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη) ή ξερά τριμμένα. Επίσης, μπορούμε, αν δεν νηστεύουμε, να προσθέσουμε σε κάθε μερίδα λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα. Πώς θα κάνουμε το φαγητό άλαδο; Παραλείπουμε το λάδι και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί από την αρχή στην κατσαρόλα.