Τα πιάτα που χρησιμοποιήθηκαν στη φωτογράφιση είναι από το Equip Hotel Μον.ΕΠΕ
20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και 40 ml από το ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το αβοκάντο (το ραντίζουμε αμέσως με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει), το κρεμμυδάκι, τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ρίχνουμε αμέσως στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.