ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛιανόψαρα με κρεμμύδι στο τηγάνιΛιανόψαρα με κρεμμύδι στο τηγάνι

 

15' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαριδόπιτα στο τηγάνι με σουσάμι, χωρίς φύλλο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, το μαριδάκι, το κρεμμύδι, το αλεύρι και το σουσάμι.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε το αλεύρι να καλύψει καλά το μαριδάκι. Δεν πειράζει αν «σπάσουν» μερικά.
  3. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε απλώς να καλύψουμε τον πυθμένα του και το ζεσταίνουμε να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα με το μαριδάκι και το στρώνουμε με κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στο τηγάνι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι η κάτω πλευρά του μείγματος να ροδίσει.
  6. Με δύο σπάτουλες ή με ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε με προσοχή το μείγμα (σαν να τηγανίζουμε ομελέτα) και το τηγανίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Αφήνουμε τη μαριδόπιτα να γλιστρήσει σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Τοπικά συριανά κρασιά: Λευκά από Ασύρτικο, Μονεμβασιά, Σεριφιώτικο και λευκή Κουντούρα, όπως επίσης και Μανδηλαριά (ερυθρό) και τσίπουρα από τις ίδιες ποικιλίες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών