18' προετοιμασία
2' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μαρουλοσαλάτα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια, τον αρακά και το κουκουνάρι.
  2. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τον άνηθο, τα φιλέτα αντζούγιας, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
  4. Ψήνουμε στο γκριλ τις αραβικές πίτες, μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, σκορπίζουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε τη μαρουλοσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών