15'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
10 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
Την προηγούμενη μέρα
- Για να ετοιμάσουμε τον μαύρο χοίρο στην κατσαρόλα με λάχανο τουρσί, αλατοπιπερώνουμε καλά τα κότσια και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε τομές σε διάφορα σημεία τους.
- Μοιράζουμε εκεί τα φετάκια των σκόρδων.
- Βάζουμε τα κότσια σε ένα ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα
- Βγάζουμε τα κότσια από το ψυγείο και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κότσια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τη σελινόριζα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάχανο τουρσί.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά για να σκορπίσει ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και το μπούκοβο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για λίγα λεπτά, πριν σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.