10' προετοιμασία
25' τηγάνισμα
20' αναμονή
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τις φέτες κυδωνιού σε νερό που να τις σκεπάζει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε στο δόντι, να μη σπάνε. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας, για να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μπίρα, το κύμινο, το μπέικον, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να φτιάξουμε έναν σχετικά πυκνό, ομογενοποιημένο χυλό. Τον αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κρόκο Κοζάνης και το νερό του.
  4. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με ένα καλαμάκι για σουβλάκι παίρνουμε μία μία τις φέτες κυδωνιού, τις βουτάμε στο κουρκούτι μπίρας, αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και τις βάζουμε στο καυτό λάδι.
  5. Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία χρυσαφένια κρούστα, και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  6. Τις σερβίρουμε ζεστές και συνοδεύουμε με το ζαφοριαστό γιαούρτι.

Μοσχάτο Ρίου Πατρών

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών