ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι γιουβέτσι με πιπεριές ΦλωρίνηςΑρνάκι γιουβέτσι με πιπεριές Φλωρίνης
20' προετοιμασία
2 ώρες και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Διαδικασία

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε τους κύβους κρέατος και τους σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη και τον ζωμό.
  3. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για σχεδόν 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  5. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα βαθύ ταψί, κατά προτίμηση κεραμικό, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα στο ζουμί.
  6. Ψήνουμε το γιουβέτσι για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι το κριθαράκι να γίνει, να μελώσει. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τη ρίγανη και αφήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  7. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και μοιράζουμε σε πιάτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το τυρί και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών