ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣσνιτσελΣνίτσελ: η αυθεντική βιεννέζικη συνταγή βήμα βήμα
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μoσχαρίσιο σνίτσελ σε κρούστα βρώμης, παρμεζάνας και μυρωδικών, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σε ένα άλλο βάζουμε τα ασπράδια αυγών και σε τρίτο μπολ αναμειγνύουμε τη βρόμη με την παρμεζάνα και το μαϊντανό.
  3. Περνάμε κάθε σνίτσελ πρώτα από το κορν φλάουρ, να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές, μετά το βουτάμε στα ασπράδια και τέλος στο μείγμα με τη βρόμη.
  4. Ψεκάζουμε ή ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να χρυσίσουν.
  5. Παράλληλα, βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό που κοχλάζει, για περίπου 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το ζεστό γάλα.
  7. Τις πολτοποιούμε με το πιρούνι ή το πρες πουρέ, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  8. Ζεματίζουμε και τα κατεψυγμένα λαχανικά ή τα μαγειρεύουμε για ελάχιστα λεπτά στον ατμό. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
  9. Σερβίρουμε 2 σνίτσελ στη μερίδα και συνοδεύουμε με τον πουρέ και τα λαχανικά. Βάζουμε όσο λεμόνι θέλουμε στο φαγητό μας.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT