ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚορμός με σοκολάτα και πορτοκάλιΚορμός με σοκολάτα και πορτοκάλι
1 ώρα και 20' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για τη μους

Διαδικασία

Μους

  1. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5-7 λεπτά σε μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και, λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε.
  2. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια, τα ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  3. Αδειάζουμε την καυτή κρέμα πάνω από τη σπασμένη λευκή κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μεγάλο μπολ, και ανακατεύουμε (κατά προτίμηση με ραβδομπλέντερ, αλλιώς με μαρίζ) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε την πούλπα πορτοκαλιών και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας συχνά.

Συναρμολόγηση

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον χυμό μανταρινιού, μουσκεύουμε εκεί τα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα και με αυτά καλύπτουμε την περιφέρεια ενός ευρύχωρου γυάλινου μπολ (επιλέγουμε ένα με όσο το δυνατόν πιο κάθετα τοιχώματα, διαφορετικά στρώνουμε τα σαβαγιάρ στον πυθμένα).
  2. Αδειάζουμε στο μπολ την κρέμα, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  3. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε την κρέμα με ροζέδες από σαντιγί και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού γλασέ.

Μυστικά

*Πούλπα από πορτοκάλια (βράζουμε σε νερό περίπου 700 γρ. πορτοκάλια ολόκληρα, με τη φλούδα τους, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα κόβουμε, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ) *Φύλλα ζελατίνης, δεν έχουν όλες οι ζελατίνες το ίδιο βάρος. Υπάρχουν φύλλα των 1,6 γρ., των 2,5 γρ. και των 5 γρ., γι’ αυτό καλύτερα να τα ζυγίσουμε και να πάρουμε συνολικά 12 γρ

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών