15'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα ταχίνι-μίσο
Διαδικασία
Σάλτσα ταχίνι
- Για να ετοιμάσουμε τα μπαστουνάκια αβοκάντο ξεκινάμε από τη σάλτσα ταχίνι-μίσο ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ.
Αβοκάντο
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε κατά μήκος κάθε μισό κομμάτι σε 4 φέτες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη τσίλι (ή την πάπρικα) και αλατοπίπερο. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε νερό και σε ένα τρίτο το πάνκο (ή την τριμμένη φρυγανιά).
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει το 1/3 του ύψους του.
- Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά – ιδανικά μετράμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο: πρέπει να δείξει 175°C.
- Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια αβοκάντο πρώτα στο αλεύρι, μετά τα βουτάμε γρήγορα στο νερό και τα ρίχνουμε αμέσως στο πάνκο ή στην τριμμένη φρυγανιά, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν.
- Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα τους.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Τα αλατίζουμε ελαφρώς, όσο είναι ακόμη καυτά.
- Τα σερβίρουμε περιχυμένα με τη σάλτσα ταχίνι ή τη σερβίρουμε ξεχωριστά, ως ντιπ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.