ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριτσίνια με κεφαλογραβιέραΚριτσίνια με κεφαλογραβιέρα
15' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα ταχίνι-μίσο

Διαδικασία

Σάλτσα ταχίνι

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπαστουνάκια αβοκάντο ξεκινάμε από τη σάλτσα ταχίνι-μίσο ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ.

Αβοκάντο

  1. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε κατά μήκος κάθε μισό κομμάτι σε 4 φέτες.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη τσίλι (ή την πάπρικα) και αλατοπίπερο. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε νερό και σε ένα τρίτο το πάνκο (ή την τριμμένη φρυγανιά).
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει το 1/3 του ύψους του.
  4. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά – ιδανικά μετράμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο: πρέπει να δείξει 175°C.
  5. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια αβοκάντο πρώτα στο αλεύρι, μετά τα βουτάμε γρήγορα στο νερό και τα ρίχνουμε αμέσως στο πάνκο ή στην τριμμένη φρυγανιά, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν.
  6. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα τους.
  7. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  8. Τα αλατίζουμε ελαφρώς, όσο είναι ακόμη καυτά.
  9. Τα σερβίρουμε περιχυμένα με τη σάλτσα ταχίνι ή τη σερβίρουμε ξεχωριστά, ως ντιπ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT