Μην ψαρώνεις! Φτιάξε ψαρομπίφτεκα, μυρωδάτα και λαχταριστά.

25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε στο μπλέντερ το ψάρι και το στύβουμε καλά με τα χέρια να απομακρύνουμε όσο καλύτερα γίνεται τα υγρά.
  2. Το βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Μετά λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το στύβουμε κι αυτό να στραγγίξει από τα υγρά του και το μεταφέρουμε στο μπολ.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τη λουίζα, τις ελιές (αν τις βάλουμε) και αλατοπίπερο.
  5. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για περίπου 7 - 8 λεπτά να αναμειχθούν τα υλικά.
  6. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 10 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200° C.
  8. Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ.
  9. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  10. Σερβίρονται ζεστά.
  11. Συνοδεύουμε με: Ένα εύκολο ντιπ μαγιονέζας και πατάτες βραστές ή τηγανητές.
  12. *Συμβουλή: Λουίζα βρίσκουμε σε μερικά μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε φυτώρια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών