ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέρκα στη λαδόκολλα με ντομάτα και δεντρολίβανοΠέρκα στη λαδόκολλα με ντομάτα και δεντρολίβανο
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπιφτέκια από πέρκα, αρχικά λιώνουμε στο μπλέντερ την πέρκα.
  2. Στη συνέχεια, την στύβουμε καλά με τα χέρια να απομακρύνουμε όσο καλύτερα γίνεται τα υγρά και την βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Μετά λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι.
  4. Το στύβουμε κι αυτό να στραγγίξει από τα υγρά του και το μεταφέρουμε στο μπολ.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τη λουίζα, τις ελιές (αν τις βάλουμε) και αλατοπίπερο.
  6. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για περίπου 7 - 8 λεπτά να αναμειχθούν τα υλικά.
  7. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 10 λεπτά.
  8. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200° C.
  9. Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
  10. Πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ.
  11. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  12. Σερβίρουμε, τα μπιφτέκια πέρκας, ζεστά και συνοδεύουμε με ένα εύκολο ντιπ μαγιονέζας και πατάτες βραστές ή τηγανητές.

Μυστικά

Λουίζα βρίσκουμε σε μερικά μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε φυτώρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 69.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πέρκα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών