Μην ψαρώνεις! Φτιάξε ψαρομπίφτεκα, μυρωδάτα και λαχταριστά.
25'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Διαδικασία
- Λιώνουμε στο μπλέντερ το ψάρι και το στύβουμε καλά με τα χέρια να απομακρύνουμε όσο καλύτερα γίνεται τα υγρά.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Μετά λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το στύβουμε κι αυτό να στραγγίξει από τα υγρά του και το μεταφέρουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τη λουίζα, τις ελιές (αν τις βάλουμε) και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για περίπου 7 - 8 λεπτά να αναμειχθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200° C.
- Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ.
- Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Σερβίρονται ζεστά.
- Συνοδεύουμε με: Ένα εύκολο ντιπ μαγιονέζας και πατάτες βραστές ή τηγανητές.
- *Συμβουλή: Λουίζα βρίσκουμε σε μερικά μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε φυτώρια.