ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια από πέρκαΜπιφτέκια από πέρκα
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τα πράσα

Για τα φιλέτα πέρκας

Διαδικασία

Πράσα

 1. Για να φτιάξουμε φιλέτα πέρκας στο τηγάνι με πράσα, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
 2. Προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με αλάτι (για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν αργά χωρίς να ροδίσουν) και τα σοτάρουμε για 8-9 λεπτά.
 3. Δοκιμάζουμε και αν τα θέλουμε πιο μαλακά προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καταπώς μας αρέσει.
 4. Στο τέλος, προσθέτουμε το κάρι (αν το βάλουμε), πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πέρκα

 1. Αλευρώνουμε τις φέτες πέρκας.
 2. Επειδή σε κανένα οικιακό τηγάνι δεν χωρούν και τα 4 κομμάτια πέρκας ταυτόχρονα, τότε ακολουθούμε την ίδια διαδικασία βάζοντας 2 φέτες κάθε φορά και μοιράζοντας τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να μαγειρευτούν σωστά.
 3. Ζεσταίνουμε, λοιπόν, το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες πέρκας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν.
 4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
 5. Προσθέτουμε το κάρι (αν βάλουμε), αλάτι, πιπέρι και το νερό, ανακατεύουμε απαλά τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει η πέρκα και να δέσει η σάλτσα.
 6. Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού. Ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού η σάλτσα.
 7. Σερβίρουμε, τα φιλέτα πέρκας, αμέσως συνοδεύοντας με τα πράσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πέρκα

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT