
15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τα πράσα
Για τα φιλέτα πέρκας
Διαδικασία
Πράσα
- Για να φτιάξουμε φιλέτα πέρκας στο τηγάνι με πράσα, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με αλάτι (για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν αργά χωρίς να ροδίσουν) και τα σοτάρουμε για 8-9 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε και αν τα θέλουμε πιο μαλακά προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καταπώς μας αρέσει.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το κάρι (αν το βάλουμε), πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πέρκα
- Αλευρώνουμε τις φέτες πέρκας.
- Επειδή σε κανένα οικιακό τηγάνι δεν χωρούν και τα 4 κομμάτια πέρκας ταυτόχρονα, τότε ακολουθούμε την ίδια διαδικασία βάζοντας 2 φέτες κάθε φορά και μοιράζοντας τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να μαγειρευτούν σωστά.
- Ζεσταίνουμε, λοιπόν, το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες πέρκας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το κάρι (αν βάλουμε), αλάτι, πιπέρι και το νερό, ανακατεύουμε απαλά τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει η πέρκα και να δέσει η σάλτσα.
- Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού. Ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού η σάλτσα.
- Σερβίρουμε, τα φιλέτα πέρκας, αμέσως συνοδεύοντας με τα πράσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.