Νόστιμη και λαχταριστή ψαροφαγία, διά χειρός Ντίνας Νικολάου.

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα πράσα

Για το ψάρι

Διαδικασία

  1. Πράσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με αλάτι (για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν αργά χωρίς να ροδίσουν) και τα σοτάρουμε για 8-9 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν τα θέλουμε πιο μαλακά προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καταπώς μας αρέσει. Στο τέλος, προσθέτουμε το κάρι (αν το βάλουμε), πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Ψάρι: Αλευρώνουμε τις φέτες ψαριού. Επειδή σε κανένα οικιακό τηγάνι δεν χωρούν και τα 4 κομμάτια ψαριού ταυτόχρονα, τότε ακολουθούμε την ίδια διαδικασία βάζοντας 2 φέτες κάθε φορά και μοιράζοντας τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να μαγειρευτούν σωστά. Ζεσταίνουμε, λοιπόν, το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες ψαριού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κάρι (αν βάλουμε), αλάτι, πιπέρι και το νερό, ανακατεύουμε απαλά τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει το ψάρι και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού. Ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τα πράσα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών