10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 μπιφτέκια

Για τα μπιφτέκια

Για τη γέμιση

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και φυλάμε τη σάλτσα στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
  2. Γέμιση: Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου 10 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Μπιφτέκια: Βάζουμε τα ρεβύθια με το κρεμμύδι, το αυγό και το τζίντζερ στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ξύσμα λεμονιού, μαϊντανός, δυόσμος, πάπρικα, κάρι -αν βάλουμε-, φρυγανιά και αλατοπίπερο). Ζυμώνουμε και πλάθουμε 8 λεπτά και μακρόστενα μπιφτέκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, μοιράζουμε στη μια άκρη του μπιφτεκιού τα καραμελωμενα κρεμμύδια, κλείνουμε και τα πλάθουμε στρογγυλά. Τα αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. «Ψήνουμε» στο τηγάνι τα μπιφτέκια (το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε είναι πολύ λίγο, οπότε ουσιαστικά τα μπιφτέκια δεν θα τηγανιστούν, αλλά θα ψηθούν), σε δόσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρουμε με τη σάλτσα δίπλα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών