20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Τεμάχια: 8 μπιφτέκιαΓια τα μπιφτέκια
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και φυλάμε τη σάλτσα στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
Γέμιση
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου 10 λεπτά.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Μπιφτέκια
- Βάζουμε τα ρεβύθια με το κρεμμύδι, το αυγό και το τζίντζερ στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ξύσμα λεμονιού, μαϊντανός, δυόσμος, πάπρικα, κάρι -αν βάλουμε-, φρυγανιά και αλατοπίπερο).
- Ζυμώνουμε και πλάθουμε 8 λεπτά και μακρόστενα μπιφτέκια.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, μοιράζουμε στη μια άκρη του μπιφτεκιού τα καραμελωμένα κρεμμύδια, κλείνουμε και τα πλάθουμε στρογγυλά.
- Τα αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.
- «Ψήνουμε» στο τηγάνι τα μπιφτέκια (το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε είναι πολύ λίγο, οπότε ουσιαστικά τα μπιφτέκια δεν θα τηγανιστούν, αλλά θα ψηθούν), σε δόσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε, τα γεμιστά μπιφτέκια από ρεβύθια, με τη σάλτσα δίπλα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.