ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια γαλοπούλας με καροτένια σος γιαουρτιούΜπιφτέκια γαλοπούλας με καροτένια σος γιαουρτιού
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπιφτέκια

Διαδικασία

  1. Για τα μπιφτέκια ξεκινάμε και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα καρότα, τη μελιτζάνα καλά στυμμένη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη 1 κουτ. σούπας λάδι, τη γαλέτα, την παρμεζάνα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε το μείγμα για να αναμειχθούν τα υλικά.
  2. Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει το μείγμα.
  3. Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε αν ο κιμάς πλάθεται.
  4. Αν το μείγμα είναι πολύ υδαρές προσθέτουμε λίγη γαλέτα επιπλέον και ζυμώνουμε να αναμειχθεί καλά.
  5. Πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλα μπιφτέκια.
  6. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  7. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  8. Βάζουμε τα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
  9. Όταν ροδίσουν καλά από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα από την άλλη, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του, αν έχει, αλλιώς με το καπάκι από μια κατσαρόλα.
  10. Αφήνουμε τα μπιφτέκια για 5-7 λεπτά να ψηθούν και να γίνουν.
  11. Αποσύρουμε.
  12. Αν το τηγάνι δεν χωράει όλα τα μπιφτέκια μονομιάς, κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις.
  13. Συνοδεύουμε με : Ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή μέσα σε ψωμάκια με μαρούλι, ντομάτα και λίγη μουστάρδα σαν μπέργκερ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών