Λίγο ρύζι ή μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά και έτοιμο το φαγητό.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα καρότα, τη μελιτζάνα καλά στυμμένη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη 1 κουτ. σούπας λάδι, τη γαλέτα, την παρμεζάνα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε το μείγμα για να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει το μείγμα. Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε αν ο κιμάς πλάθεται. Αν το μείγμα είναι πολύ υδαρές προσθέτουμε λίγη γαλέτα επιπλέον και ζυμώνουμε να αναμειχθεί καλά. Πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλα μπιφτέκια.
  2. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσουν καλά από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα από την άλλη, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του, αν έχει, αλλιώς με το καπάκι από μια κατσαρόλα. Αφήνουμε τα μπιφτέκια για 5-7 λεπτά να ψηθούν και να γίνουν. Αποσύρουμε. Αν το τηγάνι δεν χωράει όλα τα μπιφτέκια μονομιάς, κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις.
  3. Συνοδεύουμε με: Τα σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή μέσα σε ψωμάκια με μαρούλι, ντομάτα και λίγη μουστάρδα σαν μπέργκερ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών