ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια εξωτικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανανάΜπιφτέκια εξωτικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανανά
20' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 28'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπιφτέκια κοτόπουλου στη σχάρα, με ντομάτα και πικάντικη σάλτσα, ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 180 γρ.
  4. Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μυστικά

*Την sweet chili sauce την βρίσκεται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις μαγιονέζες και τις μουστάρδες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών