Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπιφτέκια κοτόπουλου στη σχάρα, με ντομάτα και πικάντικη σάλτσα, ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 180 γρ.
- Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μυστικά
*Την sweet chili sauce την βρίσκεται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις μαγιονέζες και τις μουστάρδες.