
15'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Κομμάτια: περίπου 40Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα «καρτόσκι», αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό ή σε ένα σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα, το κακάο και το καρύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε μπαλίτσες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα κυλάμε στο κακάο.
- Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Τώρα που είναι καλοκαίρι, καλό είναι τα «καρτόσκι» να διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να φαγωθούν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.