ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκοτογλυκό με MaltesersΜπισκοτογλυκό με Maltesers
15' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 40

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα «καρτόσκι», αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό ή σε ένα σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το γάλα, το κακάο και το καρύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Πλάθουμε μπαλίτσες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα κυλάμε στο κακάο.
  6. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Τώρα που είναι καλοκαίρι, καλό είναι τα «καρτόσκι» να διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να φαγωθούν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών