Η Σούλα Μπουγλού είναι μια καλομαγείρισσα με καταγωγή από την Τσαγκαράδα, όπου διατηρεί τον ξενώνα Τσαγκαράδα. Οι τυχεροί πελάτες της διαπιστώνουν ενίοτε και το μαγειρικό της ταλέντο. Το μπουμπάρι που μας ετοίμασε είναι ένας «αρρενωπός» μεζές με εντόσθια, που συνηθίζεται πολύ από τους Βολιώτες του Πηλίου, κυρίως την περίοδο του χειμώνα και στις γιορτινές συναθροίσεις, όπως Χριστούγεννα και Πάσχα.

1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Χοντροκόβουμε στον πολυκόφτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι την καρδιά και το πνευμόνι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την καρδιά και το πνευμόνι μαζί με τον κιμά για περίπου 10 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα, να εξατμιστούν τα υγρά και να καβουρδιστούν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το ρύζι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Δένουμε προσεκτικά τη μία άκρη του εντέρου σε κόμπο. Κρατάμε με τα δάχτυλά μας ανοιχτό το στόμιο από την άλλη πλευρά και με ένα κουτάλι ξεκινάμε να γεμίζουμε το έντερο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χωνί, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε να μη σχιστεί το έντερο. Βάζουμε αργά αργά όλη τη γέμιση στο έντερο και κλείνουμε και από την άλλη πλευρά με κόμπο. Θα πρέπει να μη γεμίσουμε πολύ το έντερο, γιατί το ρύζι στο ψήσιμο θα φουσκώσει και μπορεί να σκιστεί το έντερο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα βάζουμε το μπουμπάρι και απλώνουμε γύρω του τις πατάτες. Περιχύνουμε με τον αραιωμένο πελτέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών