ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣεφταλιές με καβουρμά και λουκάνικοΣεφταλιές με καβουρμά και λουκάνικοΗ Σούλα Μπουγλού είναι μια καλομαγείρισσα με καταγωγή από την Τσαγκαράδα.

1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουμπάρι: γιορτινό βολιώτικο μεζέ, χοντροκόβουμε στον πολυκόφτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι την καρδιά και το πνευμόνι. 
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την καρδιά και το πνευμόνι μαζί με τον κιμά για περίπου 10 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα, να εξατμιστούν τα υγρά και να καβουρδιστούν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το ρύζι και αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Δένουμε προσεκτικά τη μία άκρη του εντέρου σε κόμπο. Κρατάμε με τα δάχτυλά μας ανοιχτό το στόμιο από την άλλη πλευρά και με ένα κουτάλι ξεκινάμε να γεμίζουμε το έντερο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χωνί, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε να μη σχιστεί το έντερο. Βάζουμε αργά αργά όλη τη γέμιση στο έντερο και κλείνουμε και από την άλλη πλευρά με κόμπο.
  6. Δεν πρέπει να γεμίσουμε πολύ το έντερο, γιατί το ρύζι στο ψήσιμο θα φουσκώσει και μπορεί να σκιστεί το έντερο.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  8. Σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα βάζουμε το μπουμπάρι και απλώνουμε γύρω του τις πατάτες.
  9. Περιχύνουμε με τον αραιωμένο πελτέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  10. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών