ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος λεμονάτοςΜπακαλιάρος λεμονάτος μικρασιάτικος
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Για τη σκορδαλιά

Διαδικασία

  1. Για την μπραντάδα μπακαλιάρου με κόκκινη σκορδαλιά, ξεκινάμε απότη σκορδαλιά. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και ξίδι. Το στύβουμε καλά.
  2. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ψωμί και το αλάτι.
  3. Τα χτυπάμε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι.
  4. Διορθώνουμε τη γεύση, προσθέτοντας αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι ή ξίδι.
  5. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και τα αλευρώνουμε.
  6. Βάζουμε λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
  7. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα λάδια.
  8. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 2 κουταλιές από το λάδι του τηγανίσματος και την αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις, για περίπου 5 λεπτά.
  9. Αραιώνουμε τη σκορδαλιά με 1 κουταλιά νερό και 1 κουταλιά ξίδι και τη ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
  10. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον μαϊντανό.
  11. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  12. Τότε ρίχνουμε μέσα τον τηγανισμένο μπακαλιάρο και σιγομαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι μας : Παραμένουμε στη Σαντορίνη με ένα πλούσιο Μαυροτράγανο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών