![Μπρόκολο κρασάτο με κάρι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/02/mprokolo_krasato-me-kari-gastronomos-420x560.jpg?v=1707992017)
15'
προετοιμασία
30'
αναμονή
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τη σάλτσα φέτας
Διαδικασία
- Χωρίζουμε το μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια, μεγέθους περίπου 2 εκ. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τα κόψουμε με ψαλίδι.
- Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα, να μαριναριστεί.
Σάλτσα
- Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Σαλάτα
- Ρίχνουμε στο μπολ με το μπρόκολο τα φύλλα σαλάτας, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε το μπρόκολο με ραπανάκια, σάλτσα φέτας και μαυροκούκι.