15'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Κομμάτια: 16Για την κρέμα
Για το σολομό
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό, αρχικά ανατατεύουμε, σε ένα μπολ με ένα κουτάλι, τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, λίγο πιπέρι και λίγο άνηθο.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να αναμειχθούν αρώματα και γεύσεις.
- Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον σολομό και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον σολομό στο ψυγείο να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αραδιάζουμε τις φέτες του ψωμιού στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να στεγνώσουν και να φρυγανιστούν ελαφρώς, χωρίς όμως να καούν.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν τις θέλουμε ζεστές.
Σερβίρισμα
- Αλείφουμε το μείγμα της μαγιονέζας στις φέτες του ψωμιού και γαρνίρουμε με τον σολομό.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως τις μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό.