Μια απλή, απλούστατη στην παρασκευή της λιχουδιά, που μπορεί να «ανοίξει» ένα επίσημο γεύμα ή να σταθεί πλάι σε άλλες νοστιμιές σε ένα γιορτινό μπουφέ.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για την κρέμα

Για το σολομό

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, λίγο πιπέρι και λίγο άνηθο. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να αναμειχθούν αρώματα και γεύσεις.
  2. Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σολομό, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σολομό στο ψυγείο να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αραδιάζουμε τις φέτες του ψωμιού στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να στεγνώσουν και να φρυγανιστούν ελαφρώς, χωρίς όμως να καούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν τις θέλουμε ζεστές.
  4. Σερβίρισμα: Αλείφουμε το μείγμα της μαγιονέζας στις φέτες του ψωμιού και γαρνίρουμε με το σολομό. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο άνηθο. Σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών