ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ με σπανάκι και σολομόΣουφλέ με σπανάκι και σολομό
15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Κομμάτια: 16

Για την κρέμα

Για το σολομό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό, αρχικά ανατατεύουμε, σε ένα μπολ με ένα κουτάλι, τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, λίγο πιπέρι και λίγο άνηθο.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να αναμειχθούν αρώματα και γεύσεις.
  3. Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον σολομό και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον σολομό στο ψυγείο να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Αραδιάζουμε τις φέτες του ψωμιού στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να στεγνώσουν και να φρυγανιστούν ελαφρώς, χωρίς όμως να καούν.
  7. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν τις θέλουμε ζεστές.

Σερβίρισμα

  1. Αλείφουμε το μείγμα της μαγιονέζας στις φέτες του ψωμιού και γαρνίρουμε με τον σολομό.
  2. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως τις μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών