![Aρνί στη γάστρα με κουσκούς, καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/arni-sti-ga-stra-me-koyskoy-s-kapnisti-melitza-na-kai-piperie-s-flori-nis_gastronomos-420x560.jpg?v=1719327203)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις μπρουσκέτες με ψητό αρνί και τσάτνεϊ κρεμμυδιού, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξίδι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το γιαούρτι με τη σάλτσα χρένου.
- Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε με το γιαουρτένιο μείγμα και μοιράζουμε πάνω σε κάθε μία το τσάτνεϊ κρεμμυδιού.
- Βάζουμε σε κάθε μία φέτα περίπου 40-50 γρ. αρνί, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με λίγα φύλλα ρόκας και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με ψητό αρνί και τσάτνεϊ κρεμμυδιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.