
30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδεςΔιαδικασία
- Για τα μύδια με αλμυρίκια, μυρωδικά και εσπεριδοειδή, σε μπολ βάζουμε τα αλμυρίκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρασί και τα μύδια, σκεπάζουμε και αχνίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).
- Αφήνουμε τα μύδια να κρυώσουν μέσα στο ζουμί τους.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ξύσμα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο.
- Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα αλμυρίκια.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα αλμυρίκια σε πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τα μύδια με το ζουμί τους.