ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μύδια αχνιστά με φέτα
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε μπολ βάζουμε τα αλμυρίκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το κρασί και τα μύδια, σκεπάζουμε και αχνίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).
  4. Αφήνουμε τα μύδια να κρυώσουν μέσα στο ζουμί τους.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ξύσμα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο.
  6. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα αλμυρίκια. 
  7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε. 
  8. Σερβίρουμε τα αλμυρίκια σε πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τα μύδια με το ζουμί τους.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών