ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμαράκια ψητά με πορτοκάλι και μυρωδικάΚαλαμαράκια ψητά με πορτοκάλι και μυρωδικά
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Για τα μύδια με αλμυρίκια, μυρωδικά και εσπεριδοειδή, σε μπολ βάζουμε τα αλμυρίκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το κρασί και τα μύδια, σκεπάζουμε και αχνίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).
  4. Αφήνουμε τα μύδια να κρυώσουν μέσα στο ζουμί τους.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ξύσμα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο.
  6. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα αλμυρίκια. 
  7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε. 
  8. Σερβίρουμε τα αλμυρίκια σε πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τα μύδια με το ζουμί τους.

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT