ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνιστά σε κρασί και μουστάρδαΜύδια αχνιστά σε κρασί και μουστάρδα
40' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα μύδια σαγανάκι με πιπεριές και φέτα, αρχικά σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με τα μύδια και το ούζο.
  2. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε.
  3. Με τρυπητή κουτάλα τα τραβάμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  4. Σουρώνουμε το νόστιμο ζουμί του τηγανιού σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
  5. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  6. Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Προσθέτουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια, ανακατεύουμε, αφήνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά να βράσει, προσθέτουμε τη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε όσο μπούκοβο μας αρέσει και αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να δέσει για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε να λιώσει και μετά ρίχνουμε τα μύδια.
  9. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιατέλα μαζί με τη σάλτσα τους και φρέσκο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών