20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 70 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα, να σκορπίσει το άρωμά του.
- Σβήνουμε με τα 150 ml λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό και, μόλις βράσει, προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Μεταφέρουμε τα μύδια με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τα 70 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε την πιπεριά, το λεμονοπίπερο, τη μουστάρδα, τα 70 ml κρασί, αλατοπίπερο και τον ζωμό από τα μύδια.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για να λιώσει μέσα στη σάλτσα.
- Περιχύνουμε τα μύδια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.