ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μύδια αχνιστά escabeche
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 70 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα, να σκορπίσει το άρωμά του.
  2. Σβήνουμε με τα 150 ml λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και, μόλις βράσει, προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  5. Μεταφέρουμε τα μύδια με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τα 70 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε την πιπεριά, το λεμονοπίπερο, τη μουστάρδα, τα 70 ml κρασί, αλατοπίπερο και τον ζωμό από τα μύδια.
  7. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για να λιώσει μέσα στη σάλτσα.
  9. Περιχύνουμε τα μύδια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών