
20'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διακόσμηση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε νηστίσιμο κορμό κατσαρόλα ξεκινάμε, βάζοντας το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μια μέτρια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να δέσει και να αρχίσει να κοχλάζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε για να σκορπίσουν ομοιόμορφα στην κρέμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ ή σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Διακόσμηση
- Λίγο πριν σερβίρουμε, χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να σφίξει σαν σαντιγί.
- Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, απλώνουμε τη φυτική κρέμα σε όλη την επιφάνεια (αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε ροζέτες με κορνέ) και σκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα.
Μυστικά
Τα μισά υλικά παίρνουν μία βράση στην κατσαρόλα, τα υπόλοιπα προστίθενται στο τέλος, το μείγμα μπαίνει έπειτα στο ψυγείο λίγες ώρες, και αυτό ήταν!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.