Το ότι η μέντα ταιριάζει ταμάμ με τη σοκολάτα το είχαμε ψυχανεμιστεί και από τα διάσημα After Eight. Ιδού η υγρή, αλκοολούχα εκδοχή του άπαιχτου συνδυασμού.

5' προετοιμασία
Σύνολο: 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 ποτήρι

Διαδικασία

  1. Βάζουμε αρκετά παγάκια στο σέικερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα, και τα χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι του μαρτίνι και από πάνω τρίβουμε το κομμάτι κουβερτούρας, ώστε οι νιφάδες να πέσουν στην επιφάνεια του ποτού.
  2. Σημείωση: Πώς γίνεται ένα κοκτέιλ να προκαλεί σιελόρροια; Δεν είναι δα και καμιά πάστα. Φαίνεται, όμως, πως και μόνο η αναφορά των λέξεων κουβερτούρα και μέντα εγείρει προσδοκίες απόλαυσης. Θες να φταίνε αυτά τα εγγλέζικα After Eight που κάποια εποχή τρώγαμε μετά μανίας; Θες οι πιο ιδιαίτερες εκδοχές του ίδιου συνδυασμού, που έχουν επιχειρήσει κατά καιρούς διάφοροι σεφ στα εστιατόριά τους; Δεν έχει σημασία. Η Μαρία Κ. μάς δίνει ένα κοκτέιλ που καταφέρνει να είναι γκουρμέ και εύκολο συγχρόνως. Το μισό κουταλάκι ροδόνερο αρκεί για να δικαιολογήσει το όνομά του.
  3. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών