
15'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
45'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ντοματοσαλάτα με βασιλικό, παρμεζάνα και κρουτόν, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κύβους του ψωμιού.
- Προσθέτουμε 60 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε τους κύβους σε μια μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Μετά το ψήσιμο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «στεγνώσουν» και να κρυώσουν.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά (ντοματάκια, αγγουράκια, πιπεριές, ελιές, κάππαρη, βασιλικός, λάδι, ξίδι, αλατοπίπερο και τα κρουτόν).
- Αφήνουμε τη σαλάτα να «σταθεί» για 20 λεπτά προτού τη σερβίρουμε. Με αυτόν τον τρόπο οι γεύσεις και τα αρώματα αναμειγνύονται καλύτερα και η σαλάτα γίνεται πιο ζουμερή.
- Γαρνίρουμε, τη ντοματοσαλάτα με βασιλικό, παρμεζάνα και κρουτόν, με φλούδες παρμεζάνας.