ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοφρίτο σε τηγανιάΣοφρίτο σε τηγανιά
10' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σοφρίτο κερκυραϊκό, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας καλά τις φέτες του κρέατος και τις αλευρώνουμε κι από τις δύο πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας κι από τις δύο πλευρές.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Αφήνουμε να πάρει μια δύο βράσεις. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
  5. Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.

Μυστικά

* Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς είναι ο σεφ του ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος.

Merlot, Αγιωργίτικα, Pinot noir, αλλά και Pinot Gris και Chardonnay.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών