Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μαγειρεύει σοφρίτο κερκυραϊκό.

10' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 2 μερίδες

* Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς είναι ο σεφ του ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος.

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά τις φέτες του κρέατος και τις αλευρώνουμε κι από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας κι από τις δύο πλευρές. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Αφήνουμε να πάρει μια δύο βράσεις. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
  2. Στο ποτήρι μας: Merlot, Αγιωργίτικα, Pinot noir, αλλά και Pinot Gris και Chardonnay.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών