ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μοσχάρι σοφρίτοΜοσχάρι σοφρίτο
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το σοφρίτο σε τηγανιά, αλατοπιπερώνουμε τα μπαστουνάκια από το μοσχάρι.
  2. Κρατάμε κατά μέρος 1-2 κουτ. σούπας από το αλεύρι και με το υπόλοιπο αλευρώνουμε τα μπαστουνάκια και τινάζουμε να φύγει η περίσσεια.
  3. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
  4. Τηγανίζουμε το μοσχάρι σε δύο ή τρεις δόσεις, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  6. Πετάμε το περισσότερο λάδι από το σκεύος και κρατάμε μόνο 1 κουτ. σούπας.
  7. Σοτάρουμε εκεί το σκόρδο και τον μισό μαϊντανό για 1/2 λεπτό.
  8. Προσθέτουμε το αλεύρι που κρατήσαμε στην άκρη και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό.
  9. Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και, μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν, ρίχνουμε τον ζωμό.
  10. Ανακατεύουμε και, μόλις αρχίσει να βράζει έντονα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζουμί που έχει μαζευτεί στο μπολ με το κρέας, αφήνοντας κατά μέρος το ίδιο το κρέας.
  11. Βράζουμε έντονα τον ζωμό μέχρι να μειωθεί και να αρχίσει να δένει.
  12. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και τα μπαστουνάκια του κρέατος και μαγειρεύουμε για 20-30 δευτερόλεπτα, μέχρι η σάλτσα πλέον να δέσει.
  13. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
  14. Σερβίρουμε το σοφρίτο σε τηγανιά αμέσως και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών