Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης φτιάχνει τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου.

40' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: για 8-10 μερίδες

Για τη ζύμη τάρτας

Για την κρέμα αμυγδάλου

Για τα μήλα 

* Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι ο executive σεφ του εστιατορίου Artisanal.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ζύμη της τάρτας ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ένα τσέρκι διαμέτρου περίπου 25 εκ. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες κι ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος 2 εκατοστών. Στρώνουμε προσεχτικά τη ζύμη στο ταψάκι και την ψήνουμε στους 160°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα αμυγδάλου ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για περίπου 2 λεπτά. Αν δεν έχουμε μίξερ τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Στρώνουμε την κρέμα αμυγδάλου στη ζύμη και ψήνουμε πάλι στους 160°C για περίπου 20 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  3. Βάζουμε τα κομμένα μήλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ αφού το έχουμε διαλύσει σε μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε επίσης την κανέλα και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τα μήλα στην ταρτιέρα πάνω από την κρέμα. Ξαναβάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C, ίσα ίσα για να πάρουν λίγο ακόμη χρώμα τα μήλα.
  4. Στο ποτήρι μας: Calvados, ημίξηρα ή ημίγλυκα αφρώδη κρασιά, γλυκές Μαλαγουζιές, ένα γλυκό Μοσχάτο φρέσκο ή με πολύ μικρή παλαίωση.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών