Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο πυρέξ.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα ευρύχωρο τηγάνι το ελαιόλαδο (50 ml) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθούν λίγο.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  5. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  6. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα.
  8. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε από πάνω τα σοταρισμένα υλικά.
  10. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
  11. Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών