20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα φούρνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο πυρέξ.
- Ζεσταίνουμε σε ένα ευρύχωρο τηγάνι το ελαιόλαδο (50 ml) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθούν λίγο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε από πάνω τα σοταρισμένα υλικά.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
- Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.