15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα με «γαρίδες σαγανάκι», ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου.
- Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, την πιπεριά και το μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πυκνή σάλτσα. Περίπου 3 - 4 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά με τη φέτα να ομογενοποιηθούν. Οταν η σάλτσα με τις γαρίδες είναι έτοιμη, προσθέτουμε το χυλό από τα αυγά.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα και αφήνουμε να ψηθεί για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πιάσει κρούστα από κάτω.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού 2 - 3 φορές καλά με αλουμινόχαρτο και βάζουμε την ομελέτα κάτω από το καυτό γκριλ, όπου την ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει ομοιόμορφα. Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.
Ενα ροζέ από Ξινόμαυρο αμυνταίου στην ήσυχη ή -ακόμη καλύτερα!- στην αφρώδη εκδοχή του.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.