ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικόΟμελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικό
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ομελέτα με «γαρίδες σαγανάκι», ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου.
  2. Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, την πιπεριά και το μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πυκνή σάλτσα. Περίπου 3 - 4 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες.
  4. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά με τη φέτα να ομογενοποιηθούν. Οταν η σάλτσα με τις γαρίδες είναι έτοιμη, προσθέτουμε το χυλό από τα αυγά.
  5. Ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα και αφήνουμε να ψηθεί για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πιάσει κρούστα από κάτω.
  6. Στη συνέχεια, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού 2 - 3 φορές καλά με αλουμινόχαρτο και βάζουμε την ομελέτα κάτω από το καυτό γκριλ, όπου την ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει ομοιόμορφα. Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

Ενα ροζέ από Ξινόμαυρο αμυνταίου στην ήσυχη ή -ακόμη καλύτερα!- στην αφρώδη εκδοχή του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών