
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα κεφτεδάκια
Για την σούπα
Διαδικασία
- Για την παλατιανή σούπα ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά.
- Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, στο μέγεθος φουντουκιού.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 10-15 δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το πετάμε.
- Σοτάρουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το περιττό βούτυρο.
Σούπα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φακές με τα κολοκύθια, το σπανάκι και τις ντομάτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τη δάφνη και το σκόρδο και ρίχνουμε 500 ml νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι φακές.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και λιώνουμε τα λαχανικά και τις φακές με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας όσο έξτρα ζεστό νερό χρειάζεται για να γίνει πιο ρευστή η σούπα, ανάλογα και με τις προτιμήσεις μας.
- Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, μεταφέρουμε στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη σε δόσεις.
- Ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα 20 γρ. βούτυρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και δροσερά φύλλα σαλάτας και αρωματικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.