ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθόσουπα βελουτέΚολοκυθόσουπα βελουτέ
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα κεφτεδάκια

Για την σούπα

Διαδικασία

  1. Για την παλατιανή σούπα ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά.
  2. Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, στο μέγεθος φουντουκιού.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 10-15 δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το πετάμε.
  4. Σοτάρουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το περιττό βούτυρο.

Σούπα

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φακές με τα κολοκύθια, το σπανάκι και τις ντομάτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  2. Προσθέτουμε τη δάφνη και το σκόρδο και ρίχνουμε 500 ml νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι φακές.
  3. Αφαιρούμε τη δάφνη και λιώνουμε τα λαχανικά και τις φακές με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας όσο έξτρα ζεστό νερό χρειάζεται για να γίνει πιο ρευστή η σούπα, ανάλογα και με τις προτιμήσεις μας.
  4. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, μεταφέρουμε στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη σε δόσεις.
  5. Ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα 20 γρ. βούτυρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  6. Συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και δροσερά φύλλα σαλάτας και αρωματικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών