ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα, κουλουράκια, μαστίχαΠασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα
40' προετοιμασία
15' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 60-80

Άλλειμα

Διαδικασία

  1. Για τα πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι, χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο ούζο, ανακατεύοντας καλά, και αδειάζουμε στο μίξερ.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι (όχι όλο), το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και σταματάμε το χτύπημα όταν ενσωματωθούν. Αν χρειαστεί περισσότερο αλεύρι, το προσθέτουμε.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  6. Οταν παρέλθει ο χρόνος, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και χτυπάμε ελαφρά, σε ένα βαθύ πιάτο, το αυγό με τη ζάχαρη και το νερό.
  7. Αδειάζουμε το σουσάμι σε ένα μεγάλο πιάτο και το βάζουμε δίπλα στο μείγμα του αυγού.
  8. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
  9. Βουτάμε την επάνω πλευρά των κουλουριών στο μείγμα του αυγού και μετά στο σουσάμι.
  10. Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 19.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών