20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι,σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλεςοι φέτες στο τηγάνι) για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρινα ροδίσει.
- Το βάζουμε σε ένα σκεύος, το καθαρίζουμε από τα λιγοστά κόκαλα και το αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από τη μουστάρδα με μέλι.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, την υπόλοιπη μουστάρδα με μέλι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, 100 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
- Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, απλώνουμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και το ψάρι και να αναμειχθούν τα αρώματα.