ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες
20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι,σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλεςοι φέτες στο τηγάνι) για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρινα ροδίσει.
  2. Το βάζουμε σε ένα σκεύος, το καθαρίζουμε από τα λιγοστά κόκαλα και το αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από τη μουστάρδα με μέλι.
  3. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  4. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, την υπόλοιπη μουστάρδα με μέλι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, 100 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  6. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, απλώνουμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και το ψάρι και να αναμειχθούν τα αρώματα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών