ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες κοκκινιστές με ελιές, κάππαρη και φέταΠατάτες κοκκινιστές με ελιές, κάππαρη και φέτα
10' προετοιμασία
35' τηγάνισμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες του φτωχού, αρχικά μουλιάζουµε τις πατάτες σε νερό για 20 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, στραγγίζουµε καλά και στεγνώνουµε σε µια πετσέτα.
  3. Σε ένα µεγάλο τηγάνι µε βαρύ πάτο ή σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουµε τις πατάτες και 1 κουτ. γλυκού αλάτι.
  5. Τηγανίζουµε για 10 λεπτά, γυρνώντας τις πατάτες τακτικά, µέχρι να πάρουν χρώµα.
  6. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε µε καπάκι και τηγανίζουµε για ακόµη 10 λεπτά ή µέχρι να αρχίσουν να µαλακώνουν οι πατάτες.
  7. Προσθέτουµε τους κύβους της πιπεριάς και του κρεµµυδιού, ανακατεύοντας καλά.
  8. Σκεπάζουµε µε καπάκι και συνεχίζουµε να τηγανίζουµε για 10 ακόµη λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να µην κολλήσουν τα λαχανικά.
  9. ∆υναµώνουµε τη φωτιά, βγάζουµε το καπάκι και τηγανίζουµε για ακόµη 15 λεπτά.
  10. Όταν είναι έτοιµες, οι πατάτες θα είναι µαλακές και θα έχουν σπάσει ελαφρώς, αλλά θα είναι λίγο τραγανές στις άκρες.
  11. Αφαιρούµε µε τρυπητή κουτάλα, στραγγίζουµε καλά, αλατοπιπερώνουµε όσο θέλουµε και σερβίρουµε τις πατάτες του φτωχού.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT