10'
προετοιμασία
35' τηγάνισμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες του φτωχού, αρχικά μουλιάζουµε τις πατάτες σε νερό για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, στραγγίζουµε καλά και στεγνώνουµε σε µια πετσέτα.
- Σε ένα µεγάλο τηγάνι µε βαρύ πάτο ή σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουµε τις πατάτες και 1 κουτ. γλυκού αλάτι.
- Τηγανίζουµε για 10 λεπτά, γυρνώντας τις πατάτες τακτικά, µέχρι να πάρουν χρώµα.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε µε καπάκι και τηγανίζουµε για ακόµη 10 λεπτά ή µέχρι να αρχίσουν να µαλακώνουν οι πατάτες.
- Προσθέτουµε τους κύβους της πιπεριάς και του κρεµµυδιού, ανακατεύοντας καλά.
- Σκεπάζουµε µε καπάκι και συνεχίζουµε να τηγανίζουµε για 10 ακόµη λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να µην κολλήσουν τα λαχανικά.
- ∆υναµώνουµε τη φωτιά, βγάζουµε το καπάκι και τηγανίζουµε για ακόµη 15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιµες, οι πατάτες θα είναι µαλακές και θα έχουν σπάσει ελαφρώς, αλλά θα είναι λίγο τραγανές στις άκρες.
- Αφαιρούµε µε τρυπητή κουτάλα, στραγγίζουµε καλά, αλατοπιπερώνουµε όσο θέλουµε και σερβίρουµε τις πατάτες του φτωχού.