20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την πατατοσαλάτα με μπρόκολο και μπέικον, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  2. Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 1 - 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσει ελαφρώς, και το στραγγίζουμε.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον (χωρίς λάδι) για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  5. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπρόκολο, το μπέικον, την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  6. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και το λάδι τρούφας (αν βάλουμε). Περιχύνουμε με το λαδόξιδο την πατατοσαλάτα με μπρόκολο και μπέικον και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών