20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  2. Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 1 - 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσει ελαφρώς, και το στραγγίζουμε.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον (χωρίς λάδι) για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  5. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπρόκολο, το μπέικον, την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και το λάδι τρούφας (αν βάλουμε). Περιχύνουμε με το λαδόξιδο τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών