1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βάζουμε τα σκόρδα όπως είναι, ολόκληρα, σ’ ένα μικρό ταψί και τα ψήνουμε στους 180° C για 45 - 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος με κοφτερό, πριονωτό μαχαίρι και πιέζουμε ώστε να πάρουμε τη μαλακιά σάρκα τους.
- Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τη μαλακιά σάρκα του σκόρδου, τις πατάτες και τα καρότα.
- Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό.
- Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από το μπλέντερ, σε δόσεις.
- Ξαναβάζουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε το θυμάρι (ή τον μαϊντανό) και σερβίρουμε, βάζοντας 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στο κέντρο κάθε πιάτου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.