10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Για το λάχανο με πατάτες

  1. Ξεπλένουμε το λάχανο τουρσί με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
  3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το οποίο τηγανίζουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα (ή σε τηάνι με καπάκι) σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάχανο τουρσί, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 λεπτό.
  7. Τρίβουμε το μήλο στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και το προσθέτουμε μαζί με τις σταφίδες στο σκεύος.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ξερή μαντζουράνα και ανακατεύουμε απαλά.

Για την πέρκα

  1. Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μια μερίδα ψάρι και δίπλα γαρνίρουμε με τα λαχανικά που ετοιμάσαμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών