
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
Για το λάχανο με πατάτες
- Ξεπλένουμε το λάχανο τουρσί με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το οποίο τηγανίζουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα (ή σε τηάνι με καπάκι) σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάχανο τουρσί, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 λεπτό.
- Τρίβουμε το μήλο στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και το προσθέτουμε μαζί με τις σταφίδες στο σκεύος.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ξερή μαντζουράνα και ανακατεύουμε απαλά.
Για την πέρκα
- Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μια μερίδα ψάρι και δίπλα γαρνίρουμε με τα λαχανικά που ετοιμάσαμε.