ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουτζουκάκια σμυρναίικα στον φούρνοΣουτζουκάκια σμυρναίικα στον φούρνο
5' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
20' αναμονή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα πικάντικα σουτζουκάκια ξεκινάμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
  3. Πλάθουμε μικρά οβάλ σουτζουκάκια, βάρους περίπου 40 γρ. το καθένα.
  4. Τα τηγανίζουμε σε 3-4 εκ. λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά με τηγανητές πατάτες και μαρουλοσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών