Σερβίρουμε το πιλάφι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με γραβιέρα σαγανάκι και κρίθινα παξιμάδια.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καρότο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να «ξεκουραστεί».
  3. Σερβίρουμε το πιλάφι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με γραβιέρα σαγανάκι και κρίθινα παξιμάδια.
  4. Στο ποτήρι μας ένα κρασί λευκό, ώριμο, βαρελάτο, ένα Chardonnay.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών