ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με μανιτάρια και αρακάΠιλάφι με μανιτάρια και αρακά
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το πιλάφι με μανιτάρια και καρότο ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καρότο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά του.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να «ξεκουραστεί».
  6. Σερβίρουμε το πιλάφι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με γραβιέρα σαγανάκι και κρίθινα παξιμάδια.

Στο ποτήρι μας ένα κρασί λευκό, ώριμο, βαρελάτο, ένα Chardonnay!

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών