ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιμιγδαλένιος χαλβάς λαδιού με καρύδιαΣιμιγδαλένιος χαλβάς λαδιού με καρύδια

Δείτε πως φτιάχνουμε τον πηνίρ χαλβά, βήμα βήμα:

(Δείτε την δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.

Σε δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει καφέ.

Προσθέτουμε στο σιμιγδάλι σιγά-σιγά το σιρόπι και αφήνουμε για 5 λεπτά να «πιει» όλο το νερό.

Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τη σκόνη φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.

Θα αποκτήσει μια τέλεια ινώδη υφή.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι δημιουργούμε σχήμα λουλουδιού. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και την κανέλα.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: Για 6 άτομα

Χαλβάς

Γαρνίρισμα

Διαδικασία

Χαλβάς

  1. Για τον πηνίρ χαλβά, σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό. 
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.
  4. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
  5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει καφέ.
  7. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι και αφήνουμε για 5 λεπτά να «πιει» όλο το νερό. 
  8. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τη σκόνη φουντουκιού και τα ανακατεύουμε καλά. Θα αποκτήσει μια τέλεια ινώδη υφή.
  9. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι δημιουργούμε σχήμα λουλουδιού. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και την κανέλα.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών