Το μείγμα συμπληρώνεται με τσιγαρισμένα κρεμμύδια, σκόρδο και πράσινες πιπεριές.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 25 x 30 εκ.

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ζεστό γάλα με τη μαγιά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Γέμιση

  1. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και λίγη καυτερή πάπρικα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο, θρυμματίζοντάς τον με τα δάχτυλά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Πίτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τη μία λίγο μεγαλύτερη από την άλλη.
  3. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε τη μεγαλύτερη μπάλα ζύμης σε φύλλο περίπου 30 x 40 εκ. Απλώνουμε το φύλλο στο ταψί, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
  4. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Απλώνουμε τις φέτες των αυγών.
  6. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο, καλύπτουμε τη γέμιση και ενώνουμε τις άκρες των φύλλων πιέζοντας με τα δάχτυλα.
  7. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο της πίτας, για να φεύγει ο ατμός.
  8. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών