20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την σαλάτα με αρακά, βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 5 λεπτά, και τον στραγγίζουμε καλά.
  2. Τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το καβουρδισμένο σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ρίχνουμε τον αρακά σε ευρύχωρο μπολ, περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε τα σαλατικά, το κρεμμυδάκι, την κάππαρη, τις ελιές, τα ραπανάκια και το μυρωδικό και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σπάζουμε το τραγανό μπέικον σε ακανόνιστα κομμάτια και τα τακτοποιούμε στη σαλάτα.
  7. Σκορπίζουμε το μαυροκούκι και το μπούκοβο και σερβίρουμε την σαλάτα με αρακά, συνοδεύουμε με ψωμί ζεστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών