ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑλμυρό κέικ λαχανικώνΑλμυρό κέικ λαχανικών
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ ή 10 φορμάκια ατομικά

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με παντζάρι, ανθότυρο και κασέρι Ξάνθης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το παντζάρι, το σκόρδο, το λάδι και αλατοπίπερο, μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Eνσωματώνουμε την κρέμα παντζαριού, τη μουστάρδα, το ανθότυρο και το κασέρι, και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια που έχουμε λαδώσει καλά.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 - 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας).
  7. Δοκιμάζουμε αν έγινε το κέικ βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη.
  8. Αφήνουμε το κέικ με παντζάρι να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών