20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ ή 10 φορμάκια ατομικάΔιαδικασία
- Για το κέικ με παντζάρι, ανθότυρο και κασέρι Ξάνθης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το παντζάρι, το σκόρδο, το λάδι και αλατοπίπερο, μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Eνσωματώνουμε την κρέμα παντζαριού, τη μουστάρδα, το ανθότυρο και το κασέρι, και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια που έχουμε λαδώσει καλά.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25 - 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας).
- Δοκιμάζουμε αν έγινε το κέικ βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη.
- Αφήνουμε το κέικ με παντζάρι να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.