ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠουρές παντζαριού με καρύδιαΠουρές παντζαριού με καρύδια
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Πουρές

  1. Για να φτιάξουμε τον πουρέ πατάτας με ψητά παντζάρια ξεκινάμε και πλένουμεΠλένουμε και βουρτσίζουμε καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
  2. Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό που να τις καλύψει καλά, αλατίζουμε.
  3. Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους.
  4. Τις στραγγίζουμε και, όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πρες πουρέ.
  5. Αλατίζουμε όσο είναι ζεστές και ανακατεύουμε.

Ψητά παντζάρια

  1. Τυλίγουμε κάθε βολβό παντζαριού με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα καλαμάκι. Θα πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία.
  2. Τα ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ξεφλουδίζουμε.
  3. Τα λιώνουμε σε ένα μπολ με το πρες πουρέ.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού.
  5. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  8. Προσθέτουμε εναλλάξ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στον πουρέ.
  9. Αδειάζουμε τον πουρέ πατάτας με ψητά παντζάρια σε μπολ σερβιρίσματος και σκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και τα καρύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών