20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Πουρές
- Για να φτιάξουμε τον πουρέ πατάτας με ψητά παντζάρια, πλένουμε και βουρτσίζουμε καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
- Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό που να τις καλύψει καλά, αλατίζουμε.
- Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους.
- Τις στραγγίζουμε και, όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πρες πουρέ.
- Αλατίζουμε όσο είναι ζεστές και ανακατεύουμε.
Ψητά παντζάρια
- Τυλίγουμε κάθε βολβό παντζαριού με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα καλαμάκι. Θα πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία.
- Τα ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ξεφλουδίζουμε.
- Τα λιώνουμε σε ένα μπολ με το πρες πουρέ.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού.
- Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στον πουρέ.
- Αδειάζουμε τον πουρέ πατάτας με ψητά παντζάρια σε μπολ σερβιρίσματος και σκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και τα καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.