![Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σμέουρα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/tarta-me-krema-vanilias-kai_smeoyra_gastronomos-420x560.jpg?v=1693413278)
20'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Βάρος: περίπου 400 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πρωτότυπη λευκή μερέντα, αρχικά ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στερεώνουμε το μπολ στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Βάζουμε, τη λευκή μερέντα, σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Την χρησιμοποιούμε ως άλειμμα στο ψωμί, γέμιση για τσουρέκια, γλάσο για κέικ ή μάφινς κ.λπ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 15.