Υλικά

Μερίδες: περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Στερεώνουμε το μπολ στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα. Τη βάζουμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  2. Τη χρησιμοποιούμε ως άλειμμα στο ψωμί, γέμιση για τσουρέκια, γλάσο για κέικ ή μάφινς κ.λπ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών