ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρουασάν με μερέντα και μπανάνα (βήμα-βήμα)Κρουασάν με μερέντα και μπανάνα (βήμα-βήμα)
20' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Βάρος: περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πρωτότυπη λευκή μερέντα, αρχικά ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Στερεώνουμε το μπολ στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
  5. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
  6. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  8. Βάζουμε, τη λευκή μερέντα, σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Μυστικά

Την χρησιμοποιούμε ως άλειμμα στο ψωμί, γέμιση για τσουρέκια, γλάσο για κέικ ή μάφινς κ.λπ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 15.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών