Θα σερβίρουμε το γευστικότατο αυτό ψωμί, αλειμμένο με βούτυρο ή κατευθείαν με μαρμελάδα ή μέλι. Είναι ιδιαίτερα χορταστικό – μισή φέτα χορταίνει με το παραπάνω.

25' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το μέλι και το πετιμέζι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών, μαζί με τη σκόνη αμυγδάλου, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη και τους σπόρους. Ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ καλυμμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι το ψωμί να φουσκώσει ωραία.
  5. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών