Θα σερβίρουμε το γευστικότατο αυτό ψωμί, αλειμμένο με βούτυρο ή κατευθείαν με μαρμελάδα ή μέλι. Είναι ιδιαίτερα χορταστικό – μισή φέτα χορταίνει με το παραπάνω.
25'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6 - 8Διαδικασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το μέλι και το πετιμέζι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών, μαζί με τη σκόνη αμυγδάλου, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη και τους σπόρους. Ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ καλυμμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι το ψωμί να φουσκώσει ωραία.
- Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.