Η Ηarira του Ραµαζανιού περιέχει φακές και βερµιτσέλι (λεπτά νουντλς) και την προτιµούν πηχτή. Μετά από αυτό το πλούσιο φαγητό, σερβίρονται χουρµάδες και γλυκά µε φύλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαλάφελ με βρασμένα ρεβίθια και κόκκινες φακές, σάλτσα σουσαμιού και τραγανά λαχανικά με σόγιαΦαλάφελ με ρεβύθια και κόκκινες φακές σε αραβική
20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα με αρνί αρχικά, μουλιάζουµε αποβραδίς τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια µεγάλη κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο και σοτάρουµε σε χαµηλή φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
  4. Προσθέτουµε το αρνί, δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει το αρνί από όλες τις πλευρές.
  5. Έπειτα, προσθέτουµε το κύµινο, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
  6. Προσθέτουµε τον πελτέ και σοτάρουµε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Προσθέτουµε και τον ζωµό κρέατος στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε να πάρει βράση.
  8. Στραγγίζουµε τα ρεβύθια και τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα µαζί µε τις ντοµάτες, τον ψιλοκοµµένο κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και τον µαϊντανό.
  9. Ανακατεύουµε και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 2 ώρες ή µέχρι να µαλακώσει το αρνί και να γίνουν τα ρεβύθια Ανακατεύουµε ανά διαστήµατα.
  10. Αλατοπιπερώνουµε την ρεβυθάδα με αρνί και γαρνίρουµε µε τον έξτρα κόλιανδρο ή µαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών