Η Ηarira του Ραµαζανιού περιέχει φακές και βερµιτσέλι (λεπτά νουντλς) και την προτιµούν πηχτή. Μετά από αυτό το πλούσιο φαγητό, σερβίρονται χουρµάδες και γλυκά µε φύλλο.
20'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα με αρνί αρχικά, μουλιάζουµε αποβραδίς τα ρεβύθια.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια µεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο και σοτάρουµε σε χαµηλή φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
- Προσθέτουµε το αρνί, δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει το αρνί από όλες τις πλευρές.
- Έπειτα, προσθέτουµε το κύµινο, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
- Προσθέτουµε τον πελτέ και σοτάρουµε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουµε και τον ζωµό κρέατος στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε να πάρει βράση.
- Στραγγίζουµε τα ρεβύθια και τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα µαζί µε τις ντοµάτες, τον ψιλοκοµµένο κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και τον µαϊντανό.
- Ανακατεύουµε και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 2 ώρες ή µέχρι να µαλακώσει το αρνί και να γίνουν τα ρεβύθια Ανακατεύουµε ανά διαστήµατα.
- Αλατοπιπερώνουµε την ρεβυθάδα με αρνί και γαρνίρουµε µε τον έξτρα κόλιανδρο ή µαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.