Δηµοφιλές φαγητό δρόµου. Η σούπα αυτή σερβίρεται µετά τη νηστεία του Ραµαζανιού. Η Ηarira του Ραµαζανιού περιέχει φακές και βερµιτσέλι (λεπτά νουντλς) και την προτιµούν πηχτή. Μετά από αυτό το πλούσιο φαγητό, σερβίρονται χουρµάδες και γλυκά µε φύλλο.

20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε αποβραδίς τα ρεβύθια.
  2. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια µεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρουµε σε χαµηλή φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι. Προσθέτουµε το κρέας, δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουµε το κύµινο, την πάπρικα και το φύλλο δάφνης και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Προσθέτουµε τον πελτέ και σοτάρουµε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουµε και τον ζωµό κρέατος στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε να πάρει βράση.
  4. Στραγγίζουµε τα ρεβύθια και τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα µαζί µε τις ντοµάτες και τον ψιλοκοµµένο κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και τον µαϊντανό. Ανακατεύουµε και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 2 ώρες ή µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να γίνουν τα ρεβύθια. Ανακατεύουµε ανά διαστήµατα. Αλατοπιπερώνουµε και γαρνίρουµε µε τον έξτρα κόλιανδρο ή µαϊντανό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών