15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον αρακά και το καρότο για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γυαλίσει.
  3. Σβήνουμε με το μισό ποτό και ανακατεύουμε να απορροφηθεί.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό με κουτάλα, σε δόσεις, ανακατεύοντας και προσθέτοντας την επόμενη δόση όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί.
  5. Όταν ρίξουμε τον μισό ζωμό, ρίχνουμε το ξύσμα και αλάτι και ανακατεύουμε.
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ρίχνοντας τον υπόλοιπο ζωμό (μπορεί να μη χρειαστεί όλος), με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το ριζότο να γίνει και να χυλώσει. Η συνολική διαδικασία διαρκεί 18-22 λεπτά, ανάλογα με το ρύζι.
  7. Ρίχνουμε τότε το υπόλοιπο ποτό, τα δύο είδη φέτας, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο βούτυρο και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά να μισολιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών